logoel
Δευτέρα Μάρτιος 19 , 2018
Font Size
   
  • Greek
  • English (United Kingdom)

Διαδρομές Όλυμπος για το Ποδήλατο Βουνού

6. Καρυά – Καλλιπεύκη – Αιγάνη ή Παλαιοί Πόροι.

Κεντρικός και ανατολικός κάτω Όλυμπος.

Μεγάλη διάσχιση από δυτικά έως ανατολικά. Συνολικό μήκος 31,2 χιλ.

p8230410

Αρχή στην Καρυά στα 870μ και τέλος στην Αιγάνη στα 300μ ή στους Πόρους στα 540μ. Μεγ. υψόμ. 1100μ. Άσφαλτος 7,6%. Η Καρυά, χωριό του κεντρικού κάτω Ολύμπου βρίσκεται στην σκιά των νότιων κορυφών του πάνω Ολύμπου και η Αιγάνη με τους Πόρους αντίστοιχα στις καταπράσινες πλαγιές του ανατολικού κάτω Ολύμπου, κοιτάζοντας από ψηλά το Αιγαίο. 

Από την Καρυά και για τα επόμενα 5 χιλ. κινούμαστε σχεδόν επίπεδα, έως τα 900μ. Από εδώ αρχίζουμε να ανεβαίνουμε απότομα στα 1100μ, μέσα σε μόλις 2χιλ., σε δρόμο κακής βατότητας, αλλά ιδανικό για ποδήλατο βουνού και με υπέροχη θέα προς τις νότιες κορυφές του πάνω Ολύμπου. Κινούμαστε σε ανοιχτό μέρος  με ευρύ οπτικό πεδίο. Τα επόμενα 3,4 χιλ. χώματος και ασφάλτου, ευχάριστα κατηφορικά μετά το προηγούμενο απότομο ανέβασμα, μας οδηγούν στην Καλλιπεύκη στα 1050μ, από όπου και για άλλα 12,2 χιλ. κινούμαστε ανατολικά και σχεδόν επίπεδα, με ανεπαίσθητο κατέβασμα στα 980μ  και ανέβασμα πάλι στα 1050μ. Ένα πανέμορφο και χαλαρό κομμάτι, ιδιαίτερα το δεύτερο μισό του, που πραγματικά σου ανοίγει την όρεξη για περισσότερο ποδήλατο! Στην Αιγάνη (300μ), κατεβαίνουμε μετά από 9,2χιλ. συνεχόμενου κατεβάσματος αλλά και συνεχόμενης υπέροχης θέας. Για τους Πόρους, από τα 1050μ, ένα πολύ σύντομο ανέβασμα 0,4 χιλ. μας φέρνει στα 1100μ, από όπου 9 χιλ. κατεβάσματος μέσα σε υπέροχο πευκόδασος χαρακτηριστικό του Ολύμπου γενικότερα, μας οδηγούν στους Πόρους στα 540μ. Διάρκεια, 4,00 με 4,30’ ώρες.

Τιμή: 55,00€ / άτομο.

p8230386

Μικρή διάσχιση με συνολικό μήκος 21,7 χιλ.

Μία εναλλακτική πρόταση για λιγότερα χιλιόμετρα, αλλά εξ’ ίσου ενδιαφέρουσα από άποψης ομορφιάς και αισθητικής, είναι η ίδια διαδρομή, αλλά το ξεκίνημα γίνεται στην Καλλιπεύκη. Αποφεύγεται δηλαδή το πρώτο τμήμα από Καρυά έως Καλλιπεύκη. Διάρκεια, 3,00’ περίπου ώρες.

Τιμή: 45,00€ / άτομο.

 

 

7.   940μ – Αγ.Ιωάννης – Μεταμόρφωση – Π. Παντελεήμονας – Παλ. Πόροι.

Κεντρικός και βόρειος κάτω Όλυμπος.

Διάσχιση υψομέτρου. Συνολικό μήκος 28,8 χιλ.

pb100464

Αρχή στα 940μ και τέλος στους Π. Πόρους. Μεγ. υψόμ.  1470μ. Άσφαλτος 12,5%.Αρχικά έχουμε απότομη ανάβαση για 3,2 χιλ. μέχρι τα 1160μ και συνεχίζουμε ηπιότερα την ανάβαση για 6,1 χιλ. έως τα 1470μ βρισκόμαστε μόλις 110μ κάτω από την Μεταμόρφωση, την ψηλότερη κορυφή του κάτω Ολύμπου. Εάν υπάρχει διάθεση, μπορούμε να αφήσουμε τα ποδήλατά μας και να ανέβουμε στην κορυφή με τα πόδια (30’), για να απολαύσουμε την μοναδική θέα, ιδιαίτερα του πάνω Ολύμπου. Αρκετά ήπια ο δρόμος μας κατεβάζει στα 1290μ μετά από 5 χιλ. και πιο απότομα με αλλεπάλληλες στροφές για 7,1 χιλ., στα 700μ, όπου συναντάμε τον άσφαλτο, τον οποίο ακολουθούμε κατεβαίνοντας με κατεύθυνση ανατολική για άλλα 3,6 χιλ. έως τα 550μ, όπου  στρίβουμε νότια, πάλι σε χωματόδρομο και πυκνό δάσος, για να φτάσουμε στους Πόρους στα 540μ μετά από 3,8 χιλ. Ιδιαίτερα όμορφη διαδρομή, με έντονο το στοιχείο του υψομέτρου και της φανταστικής θέας του βουνού των θεών και του Θερμαϊκού. Διάρκεια, 3,30’ ώρες.

Τιμή: 45,00€ / άτομο.

Η αναφερόμενη στις διαδρομές χρονική διάρκεια, αφορά το χρόνο της ποδηλασίας, συμπεριλαμβανομένων μόνο των πολύ μικρών στάσεων. Η συνολική διάρκεια της δραστηριότητας  με τις μεγαλύτερες στάσεις στα χωριά, το πικνικ κ.λ.π., μπορεί να φτάσει τις 5,00’ ώρες για τις μικρότερες διαδρομές και τις 7,00’ ή 8,00’ ώρες για τις μεγαλύτερες και ιδιαίτερα τις διασχίσεις όπου έχουμε και την μεταφορά σας από το τέρμα πίσω στην αρχή και τα αυτοκίνητά σας.

 

gallery_camera

 

 

 

 

Η τιμή περιλαμβάνει

 

Έμπειρους και εξειδικευμένους οδηγούς / συνοδούς για την κάθε δραστηριότητα.

Τον απαραίτητο εξοπλισμό ανά δραστηριότητα.

Μάθημα αρχαρίων πριν την δραστηριότητα.

Τοπικές μηχανοκίνητες μετακινήσεις εκτός ασφάλτου, όταν και όπου χρειάζονται.

Μεσημεριανό ή απογευματινό πικ-νικ στην διάρκεια η τέλος της δραστηριότητας.

Ζεστό ρόφημα και βουτήματα στην διάρκεια της δραστηριότητας.

Οι ανωτέρω τιμές δεν περιλαμβάνουν το ΦΠΑ.

Τιμές / Προσφορές

Οι ανωτέρω τιμές αφορούν μεμονωμένους και μικρές ομάδες εως 8-10 ατόμων. Για μεγαλύτερες η και πολύ μεγαλύτερες ομάδες, οι τιμές διαφοροποιούνται μειωτικά, κατόπιν προσωπικής συνεννόησης.

H τιμή ανά άτομο για την κάθε δραστηριότητα ισχύει εάν οι συμμετέχοντες είναι 4 και άνω άτομα. Έτσι εάν είστε παρέα τουλάχιστον 4 ατόμων και άνω, έχετε απόλυτη ευελιξία για υλοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας σε οποιονδήποτε χρόνο. Εάν είστε λιγότεροι των τεσσάρων, κλείνετε θέση σε ήδη προγραμματισμένη δραστηριότητα δημιουργώντας ομάδα με κάποιους άλλους. Εάν αυτό για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εφικτό και επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε την δραστηριότητα έστω και λιγότεροι των τεσσάρων, αυτό γίνεται, από την στιγμή που γίνεται αποδεκτή από τους συμμετέχοντες η καταβολή του ποσού του ελάχιστου των τεσσάρων ατόμων.

Για οικογένειες με τέσσερα παιδιά και άνω και κάτω των 14 ετών, το ένα παιδί δωρεάν.

Στο Rafting εάν είστε αμιγής ομάδα (παρέα) 8 ατόμων το ένα άτομο δωρεάν.