logoel
Κυριακή Μάιος 20 , 2018
Font Size
   
  • Greek
  • English (United Kingdom)

Πενταήμερο τζιπ με δραστηριότητες

ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ JEEPING ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΙΣΣΑΒΟ.
 
jeeping1
 
 
Προφίλ Προγράμματος: Μία ξεχωριστή περιπλάνηση "εκτός πεπατημένης"στην καρδιά του βόρειου και ανατολικού Κισσάβου (Όσσας) σε δασικούς δρόμους, διασχίζοντας περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους σε έναν τέλειο συνδυασμό με υπαίθριες δραστηριότητες, αλλά και "δυνατής γεύσης" τοπικής κουλτούρας από τις καλύτερες και πιο ενδιαφέρουσες που η περιοχή μπορεί να προσφέρει. Μία πραγματικά ιδιαίτερη και έντονη επαφή με την φύση και τον τόπο.
 
 
 
Ιδανικό για αργία Πάσχα, και γενικώς διάφορες αργίες με καλή διάθεση! Ιδιαίτερα προτείνεται για τους ανοιξιάτικους κυρίως μήνες, αλλά ευπρόσδεκτο και το καλοκαίρι για μία μικρή καλοκαιρινή άδεια.
 
Περιγραφή ανά ημέρα:

jeeping5Ημέρα 1. Άφιξη και συνάντηση στα ιστορικά και πανέμορφα Αμπελάκια, πάνω από την κοιλάδα των Τεμπών. Εδώ έχουμε πολλά να μάθουμε για την τόσο πλούσια ιστορία του χωριού. Στα τέλη του 18ου αιώνα, σ’ αυτό το μικρό χωριό της ανατολικής Θεσσαλίας, δημιουργήθηκε ο πρώτος συνεταιρισμός παγκοσμίως. Είχαν την γνώση κατασκευής ειδικής βαφής νημάτων (πορφυρό χρώμα), τροφοδοτώντας όλη σχεδόν την Ευρώπη. Το χωριό έχει να επιδείξει πολλά παλαιά αρχοντικά, με κορωνίδα το αρχοντικό του Γεωργίου Μαύρου (γνωστό ως Σβαρτς), ιδρυτού του συνεταιρισμού, πού λειτουργεί και ως μουσείο τοπικής αρχιτεκτονικής, εξωτερικού και εσωτερικού χώρου.

Αφού έχουμε ενημερωθεί για την ιδιαίτερη και για μερικούς ίσως άγνωστη ιστορία του χωριού, μια βόλτα στα γραφικά του πλακόστρωτα στενά μας πάει κυριολεκτικά πίσω στον χρόνο, ενώ τα τεράστια πλατάνια της πλατείας, μας κρατούν δροσερή συντροφιά καθώς απολαμβάνουμε τοπικές λιχουδιές. Κάποιος από τους παραδοσιακούς ξενώνες του χωριού θα μας φιλοξενήσει αυτή την νύχτα.

Ημέρα 2. Από Αμπελάκια στις 09:00 φεύγουμε για Rafting στον Πηνειό (Βερνέζι) (30' από Αμπελάκια για την βάση μας του rafting στο Βερνέζι). Στο ποτάμι μπαίνουμε περίπου στις 11:00. (2 ώρες κατάβαση). Στις 15:00 περίπου έχουμε τελειώσει και το πικ-νικ. Από τον Μαϊο και μετά το Rαfting στο Βερνέζι γίνεται φουσκωτό καγιάκ & monoraft στην κοιλάδα των Τεμπών. Μετά την δραστηριότητα και το μεσημεριανό πικνικ, ελεύθερος χρόνος αυτοσχεδιασμού...έχουμε τις καλύτερες των προτάσεων. Εμείς προτείνουμε και εσείς αποφασίζετε. Επιστροφή στην διαμονή μας στα Αμπελάκια.   

Ημέρα 3. Από τα Αμπελάκια Ξεκινάμε διάσχιση με τζίπ του βόρειου Κισσάβου. Στην διάρκεια τηςjeeping6 διαδρομής αφήνουμε τα τζίπ για μία υπέροχη κυκλική βόλτα με ποδήλατα βουνού (1.30΄ώρες). Μετά από ένα μεσημεριανό πικ-νικ μέσα στο δάσος, συνεχίζουμε την διαδρομή μας, με κατεύθυνση τον κατάφυτο βορειοανατολικό Κίσσαβο. Εδώ διασχίζουμε ένα από τα πλουσιότερα δάση της χώρας, με προορισμό την βάση της OLYMPOS TREK στις βορειοανατολικές πλαγιές του Κισσάβου στα 350μ με υπέροχη θέα στον Όλυμπο, το Αιγαίο και το δέλτα του Πηνειού. Διαμονή εδώ σε ξυλόσπιτο τύπου ορεινού καταφυγίου με μπάνιο και τουαλέτα. Βραδυνό γεύμα σε αναψυκτήριο / εστιατόριο μέσα στο δάσος σε πολύ κοντινή απόσταση από την διαμονή (15' με οδικώς).

Ημέρα 4. Σήμερα συνεχίζουμε την περιπλάνηση μας με τα τζίπ, πηγαίνοντας νότια, κατά μήκος των πυκνοδασωμένων παρυφών του ανατολικού Κισσάβου, έχοντας το Αιγαίο στα πόδια μας. Προς το μεσημέρι και στην διάρκεια της διαδρομής, επισκεπτόμαστε με μικρή πεζοπορία τους υπέροχους καταρράκτες της Καλυψούς και βουτάμε στα κρυστάλλινα νερά φυσικών λιμνών λαξευμένων στους βράχους! Ένα περιβάλλον μαγευτικό! Για αυτούς που ζητούν περισσότερη αδρεναλίνη και δράση, κανουμε canyoning στο τμήμα Καλυψώ 2. Γεμάτοι πιά από μοναδικές εμπειρίες, επιστρέφουμε στην βάση μας, για μια δίκαια κερδισμένη ξεκούραση και βραδυνό.

Ημέρα 5. Μετά από ένα χαλαρό πρωϊνό, ξεκινάμε για το δέλτα του Πηνειού, όπου μας περιμένουν τα κανώ για μια απολαυστική διαδρομή με κανό στο δέλτα του Πηνειού μέσα σε μοναδική φύση. Καταλήγουμε στις εκβολές του ποταμού και στο Αιγαίο. Πικ-νικ μπάρμπεκιου σε ερημική παραλία, πρίν το ταξίδι της επιστροφής.

Τιμή: 310,00€ / άτομο

Η τιμή περιλαμβάνει:
α. 4 δραστηριότητες και ότι αυτές περιλαμβάνουν στην διάρκεια του ταξιδιού με τα τζιπ. 

β. Μάθημα αρχαρίων για την κάθε δραστηριότητα.  

γ. Έμπειρους συνοδούς / δραστηριότητα.

δ. Ο απαραίτητος εξοπλισμός για τις δραστηριότητες.

ε. Τοπικές μετακινήσεις στις δραστηριότητες.

στ. Όχημα συνοδείας / υποστίρηξης για όλη το πρόγραμμα με τα τζιπ.

ζ. Μεσημεριανό πικ-νικ στην διάρκεια των δραστηριοτήτων.

η. 2 διαμονές (ημέρα 3 & 4) και πρωινό.  

Η παραπάνω τιμή δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ.

 

jeeping2

H τιμή δεν περιλαμβάνει:
α. Κόστος ενοικίασης τζίπ, εάν δεν χρησιμοποιήσετε δικά σας.

β. Κόστος διαμονής εκτός της αναφερόμενης στο τι περιλαμβάνεται (ημέρες 3 & 4), το οποίο θα εξαρτηθεί από το είδος διαμονής που θα επιλέξετε. (Στην σελίδα «Links», μπορείτε να δείτε χρήσιμες ιστοσελίδες διαμονής στην περιοχή). Εδώ θα έχετε και την δική μας συμβουλευτική βοήθεια.

γ. Διατροφή εκτός της αναφερόμενης στο τι περιλαμβάνεται.

Για το τι χρειάζεται να φέρετε μαζί σας για τις δραστηριότητες, θα το δείτε στην παραπομπή για την κάθε δραστηριότητα στο παραπάνω προγραμμα.

 

 

gallery_camera