logoel
Κυριακή Μάιος 20 , 2018
Font Size
   
  • Greek
  • English (United Kingdom)

Κανό Ποταμού στον Πηνειό. Διαδρομή: Δέλτα Πηνειού – Εκβολές.

bild0106 

Πιθανότατα η δημοφιλέστερη διαδρομή κανό στο ποτάμι του Πηνειού! Ίσως διότι είναι πρόσφορη για όλους, για όλες τις γεύσεις και γούστα, μικρούς και μεγάλους, οικογένειες, μεμονωμένους και μεγάλες ομάδες! Είναι ήπια και χωρίς μεγάλες υποσχέσεις για αδρεναλίνη, όμως προσφέρει απλόχερα άπειρη φυσική ομορφιά, χαλαρότητα, και τέλος πάντων η άφιξη στις εκβολές του ποταμού είναι μία σπάνια και εντυπωσιακή εμπειρία, που θα έπρεπε ο καθένας σας να βιώσει. Από εσάς δεν ζητάει σχεδόν τίποτα, μόνο δίνει και μάλιστα πάρα πολλά!

dsc08486

Ένας υπέροχος βιότοπος και καταφύγιο μεγάλης ποικιλίας πουλιών, πλούσια βλάστηση και δενδρόφυτες όχθες θα σας οδηγήσουν μαγεμένους μέσα από το στόμα του Πηνειού στην ανοιχτή θάλασσα, στο Αιγαίο. Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες, που ο Πηνειός του δέλτα τροφοδοτείται σχεδόν αποκλειστικά από τις πλούσιες πηγές των Τεμπών, τα νερά είναι εξαιρετικά διαυγή με όμορφο γαλαζοπράσινο χρώμα! Στάση εν πλω για ρόφημα και βουτήματα, αφήνοντας το απαλό ρεύμα να μας πηγαίνει…

Πανέμορφη αμμουδιά και θαλασσοπούλια μας περιμένουν στο εντυπωσιακά όμορφο και σπάνιο μέρος όπου το ποτάμι συναντάει την θάλασσα, για ένα άξια κερδισμένο πικνικ. Περιττό να πούμε ότι στην διάρκεια του καλοκαιριού μία βουτιά στην θάλασσα η στο ποτάμι επιβάλλεται και για τους πιο δύσκολους στο βρέξιμο! Διάρκεια κατάβασης, 2,00' ώρες

dsc08500

Η συνάντηση μας γίνεται στο παραποτάμιο χωριό Παλαιόπυργος (στην γέφυρα του ποταμού ακριβώς έξω από το χωριό, όπου και το ξεκίνημα της διαδρομής μας). Μετά το πέρας της δραστηριότητας, από τις εκβολές έως πίσω στον Παλαιόπυργο και τα αυτοκίνητά σας, μεταφέρεστε με δικά μας μεταφορικά μέσα για την επιστροφή.

Πώς έρχεστε στον Παλαιόπυργο; Ερχόμενοι από βορά στην Εθνική προς Λάρισα, αμέσως μετά την γέφυρα του Πηνειού στην ανατολική είσοδο / έξοδο της κοιλάδας των Τεμπών βγαίνετε αριστερά ή αμέσως πριν και δεξιά εάν έρχεστε από τον νότο, με κατεύθυνση προς Στόμιο, Καρίτσα και παράλια (σχετικές πινακίδες), ενάμισι χιλιόμετρο περίπου μετά το χωριό Ομόλιο στρίβετε αριστερά προς Παλαιόπυργο (σχετική πινακίδα). Ο δρόμος  οδηγεί ακριβώς στην γέφυρα του Παλαιόπυργου (Google Maps - Οδηγίες). 

Τιμή:  
35,00€ / άτομο τους καλοκαιρινούς μήνες.
45,00€ / άτομο τους χειμερινούς, ανοιξιάτικους και φθινοπωρινούς μήνες.

Η συνολική διάρκεια της δραστηριότητας από την συνάντησή μας έως την στιγμή που είστε πίσω στα αυτοκίνητά σας έτοιμοι για την επιστροφή, είναι 5,00’ με 5,30’ ώρες.

 

 

gallery_camera

 

 

 
 

Η τιμή περιλαμβάνει

 

Έμπειρους και εξειδικευμένους οδηγούς / συνοδούς για την κάθε δραστηριότητα.

Τον απαραίτητο εξοπλισμό ανά δραστηριότητα.

Μάθημα αρχαρίων πριν την δραστηριότητα.

Τοπικές μηχανοκίνητες μετακινήσεις εκτός ασφάλτου, όταν και όπου χρειάζονται.

Μεσημεριανό ή απογευματινό πικ-νικ στην διάρκεια η τέλος της δραστηριότητας.

Ζεστό ρόφημα και βουτήματα στην διάρκεια της δραστηριότητας.

Οι ανωτέρω τιμές δεν περιλαμβάνουν το ΦΠΑ.

Τιμές / Προσφορές

Οι ανωτέρω τιμές αφορούν μεμονωμένους και μικρές ομάδες εως 8-10 ατόμων. Για μεγαλύτερες η και πολύ μεγαλύτερες ομάδες, οι τιμές διαφοροποιούνται μειωτικά, κατόπιν προσωπικής συνεννόησης.

H τιμή ανά άτομο για την κάθε δραστηριότητα ισχύει εάν οι συμμετέχοντες είναι 4 και άνω άτομα. Έτσι εάν είστε παρέα τουλάχιστον 4 ατόμων και άνω, έχετε απόλυτη ευελιξία για υλοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας σε οποιονδήποτε χρόνο. Εάν είστε λιγότεροι των τεσσάρων, κλείνετε θέση σε ήδη προγραμματισμένη δραστηριότητα δημιουργώντας ομάδα με κάποιους άλλους. Εάν αυτό για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εφικτό και επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε την δραστηριότητα έστω και λιγότεροι των τεσσάρων, αυτό γίνεται, από την στιγμή που γίνεται αποδεκτή από τους συμμετέχοντες η καταβολή του ποσού του ελάχιστου των τεσσάρων ατόμων.

Για οικογένειες με τέσσερα παιδιά και άνω και κάτω των 14 ετών, το ένα παιδί δωρεάν.

Στο Rafting εάν είστε αμιγής ομάδα (παρέα) 8 ατόμων το ένα άτομο δωρεάν.