logoel
Κυριακή Μάιος 20 , 2018
Font Size
   
  • Greek
  • English (United Kingdom)

Ορεινή Πεζοπορία Διαδρομές Κισσάβου

1. Ανάβαση στην κορυφή από την διαδρομή "Συναχόβρυση".
 
p8310158
 
Συνάντηση στο χωριό Σπηλιά. Από την Σπηλιά ξεκινάμε την ανάβαση από την διαδρομή της Συναχόβρυσης, η οποία εξελίσσεται στις δυτικές και νότιες πλευρές του κύριου όγκου του βουνού και του κώνου της κορυφής. Εκκίνηση στα 850μ και τερματισμός στα 1978μ της κορυφής Προφήτης Ηλίας. Αρχικά, βγαίνοντας από το χωριό, κινούμαστε για 1,30’ με 200’ ώρες μέτριου περπατήματος, σε χαρακτηριστική ράχη με υπέροχη θέα σε όλο το μήκος της, έχοντας τον κώνο της κορυφής να δεσπόζει επιβλητικός στα αριστερά μας και τις νότιες / νοτιοδυτικές πλαγιές του βουνού στα δεξιά μας. Στο τέλος του δάσους μπαίνουμε στο δάσος και διασχίζουμε τον «Τράπεζο», ένα πανέμορφο διάσελο, καθώς στρεφόμαστε βόρεια έχοντας μπροστά μας τις νότιες πλαγιές του κώνου της κορυφής. Αφήνουμε το δάσος πίσω μας και αρχίζουμε την τελική ανάβαση για την κορυφή. Απαιτητικό περπάτημα για άλλες 2,00’ με 2,30’ ώρες, μας φέρνει στην κορυφή. Η θέα από την κορυφή μας αποζημιώνει για όλη την ομολογουμένως μεγάλη προσπάθεια που κάναμε. Προς βορά ο Όλυμπος, δεσπόζει επιβλητικός, προς νότο το Μαυροβούνι και το Πήλιο, δυτικά η Θεσσαλική πεδιάδα και Άγραφα στο βάθος και προς ανατολάς το Αιγαίο με τα πόδια της Χαλκιδικής και με καθαρή ατμόσφαιρα, η επιβλητική πυραμίδα του Άθω να αιωρείται πάνω από την θαλασσινή καταχνιά στον μακρινό ανατολικό ορίζοντα. Υπέροχο και μοναδικό θέαμα!  
Επιστροφή από την «κλασσική» ανατολική ράχη της κορυφής και κάτω στις βόρειες πλαγιές του βουνού έως την τοποθεσία Κάναλος στα 1604μ, (1,15’ ώρες εύκολου / μέτριου περπατήματος), από όπου μεταφερόμαστε με το όχημά μας πίσω στην Σπηλιά.

Τιμή: 40,00€ / άτομο.

 

2. Ανάβαση στην κορυφή από την διαδρομή "Κάναλος - ανατολική ράχη"

bild0175

Μία αισθητά πιο μικρή διαδρομή σε σχέση με την παραπάνω, γι' αυτούς που επιθυμούν λιγότερο χρόνο πεζοπορίας. Συνάντηση και πάλι στο χωριό Σπηλιά, απ' όπου προωθούμαστε οδικά στην περιοχή Κάναλος στα 1500μ. Από αυτό το σημείο αρχίζουμε την πεζοπορική μας ανάβαση για την κορυφή στα 1978μ. Η επιστροφή μετά την κορυφή, γίνεται από την ίδια διαδρομή πίσω στον Κάναλο και στα οχήματά σας. Η όλη ανάβαση και επιστροφή, διαρκεί συνολικά 3.30' με 4.00' ώρες εύκολου / μέτριου περπατήματος. 

Τιμή: 25,00 € / άτομο.

 

gallery_camera

 

 

 

 

 

3. Μονοπάτια του Βορειοανατολικού Κισσάβου.

bild0239

Συνάντηση στην βάση μας και κέντρο δραστηριοτήτων Κισσάβου ή στον παρακείμενο χώρο αναψυχής "Αριόπρινο". 

Οι κατάφυτες και πυκνοδασωμένες πλαγιές του βορειοανατολικού Κισσάβου προσφέρουν μία πλούσια συλλογή διαδρομών και μονοπατιών τα οποία ξεκινούν από πολύ χαμηλά και φτάνουν έως και την κορυφή του βουνού. Τρεις κύριοι άξονες μονοπατιών ξεκινούν, οι δύο από το χωριό Στόμιο και ο ένας από το χωριό Καρύτσα, διασχίζουν τις βορειοανατολικές και ανατολικές πλαγιές του βουνού, συγκλίνουν και συναντώνται στην περιοχή του Κάναλου και όλα μαζί σαν ένα καταλήγουν στην κορυφή προφήτης Ηλίας. Μέχρι το υψόμετρο των 1500μ περίπου εξελίσσονται μέσα στο πλούσιο δάσος του ανατολικού και βορειοανατολικού Κισσάβου και μετά βγαίνουν στα αλπικά του βουνού λίγο πριν τον Κάναλο (1600μ) και έως την κορυφή (1978μ). Η πλήρης ανάβαση από το Στόμιο ή την Καρύτσα έως την κορυφή, διαρκεί από 5,00’ έως 7,00’ ώρες σε σχετικά καλά και σηματοδοτημένα μονοπάτια. Βέβαια είναι δυνατόν οι διαδρομές να μειωθούν μειωτικά σύμφωνα με τις ανάγκες και ικανότητες των συμμετεχόντων. Σ’ αυτό βοηθάει ένα καλό δίκτυο δασικών χωματόδρομων, από τους οποίους μπορούμε να «πιάσουμε» το κάθε μονοπάτι σε  διαφορετικά ύψη. Η πεζοπορία σ’ αυτά τα μονοπάτια χαρακτηρίζεται εύκολη / μέτρια. Χαρακτηριστικό αυτών των διαδρομών είναι τα υπέροχα δάση καστανιάς, βελανιδιάς, οξιάς, πεύκου, έλατου και πλήθος άλλων δένδρων, τα άφθονα τρεχούμενα νερά κατά τους ανοιξιάτικους μήνες και τα τεράστια ψιλόλιγνα πλατάνια στα ρέματα των ανατολικών κυρίως πλευρών. Τα κάθε είδους βότανα και μανιτάρια την κατάλληλη εποχή είναι ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που μπορεί να μετατρέψει μία πεζοπορική διαδρομή σε μία αξέχαστη εμπειρία, με την βοήθειά μας φυσικά…

Τιμή: 20,00€ / άτομο.

 

gallery_camera

 

 

 

 
 

4. Στους καταρράκτες της Καλυψούς.

p3230079

Συνάντηση στο χωριό Καρύτσα. Εδώ μιλάμε φυσικά για το περίφημο φαράγγι της Καλυψούς. Ένα σύντομο περπάτημα 20’, ανηφορικό στην αρχή (απαιτητικό), στην νότια πλευρά του ρέματος / φαραγγιού, μας οδηγεί μέσα σ’ αυτό και σε έναν άλλο κόσμο βράχων, τρεχούμενων νερών, καταρρακτών και κρυστάλλινων βαθρών. Αφού «συνέλθουμε» από το πρώτο ευχάριστο σοκ της αναπάντεχης αυτής μοναδικής ομορφιάς, συνεχίζουμε για άλλα 15’ προς τα επάνω μέσα στο φαράγγι, έως την μεγάλη βάθρα και βάση του μεγάλου καταρράκτη. Εδώ ετοιμαστείτε για το δεύτερο σοκ από την ομορφιά που μας κατακλύζει. Το θέαμα του 75μετρου καταρράκτη μας κόβει την ανάσα. Εδώ πίνουμε ζεστό ρόφημα με ελαφρό γεύμα και βουτήματα. Είναι ένα από αυτά τα μέρη, που από την στιγμή που θα  βρεθείς εκεί, δύσκολα θα θελήσεις να φύγεις. Παρ’ όλα αυτά κάποια στιγμή πρέπει να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, με βουτιές και παιχνίδια στην επόμενη προς τα κάτω βάθρα (άλλα 35’ απαιτητικού περπατήματος για την επιστροφή).

p7020631

Στην διάρκεια της άνοιξης με μεγάλη ποσότητα νερού, παρέχουμε στους συμμετέχοντες στολές και σακάκια νεοπρέν, όπως και στην δραστηριότητα του canyoning καθώς και προστατευτικά κράνη. Στο τέλος του καλοκαιριού το νερό είναι αισθητά λιγότερο, παρ’ όλα αυτά το παιχνίδι με αυτό είναι απολαυστικότερο, ιδιαίτερα σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών. Μία υπέροχη δροσιστική εμπειρία συνδυασμένη με το περπάτημα! Συνολικός χρόνος δραστηριότητας 3.00’ με 3,30’ ώρες. Κινούμαστε από τα 400 έως τα 500 μέτρα περίπου.

Τιμή:
35,00€ / άτομο (χειμώνας & άνοιξη).
20,00€ / άτομο (καλοκαίρι & φθινόπωρο).
 

gallery_camera

 

 

 

 

 

5. Κυκλική διαδρομή στον Μέγα Λάκο.

p4020228

Συνάντηση στο Χωριό Ομόλιο. Ο Μέγας η Τρανός κατά τους ντόπιους Λάκος, είναι ένα τεράστιο σχίσμα / φαράγγι στις βόρειες πλαγιές του κάτω Κισσάβου*, πάνω από την ανατολική είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών, με με εντυπωσιακά μεγάλες ορθοπλαγιές και στις δύο πλευρές του. Δίκαια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν μικρογραφία του φαραγγιού του Βίκου στον Κίσσαβο. Βρίσκεται εκπληκτικά κοντά στην εθνική οδό και σε ελάχιστο χρόνο μπορεί κάποιος να βρεθεί από τον Πολιτισμό σε έναν άλλο κόσμο μοναδικής άγριας φυσικής ομορφιάς. Η πεζοπορική διαδρομή είναι κυκλική. Ανεβαίνουμε από την δεξιά (δυτική) πλευρά και μετά 1,30’ με 2,00’ ώρες μέτριας δυσκολίας απολαυστικού περπατήματος, περνάμε στην απέναντι πλευρά, στα 500μ περίπου, από όπου, μετά από καλή στάση για ροφήματα και ελαφρό μεσημεριανό, επιστρέφουμε πίσω στο σημείο εκκίνησης. Η επιστροφή είναι άλλες 2,30’ ώρες μέτριου / απαιτητικού περπατήματος με συνεχή θέα τα επιβλητικά βράχια της απέναντι πλευράς. Συνολικά με τις στάσεις η διαδρομή διαρκεί 5,00’ με 5,30’ ώρες.

*Κάτω Κίσσαβος χαρακτηρίζεται το χαμηλότερο, βόρειο τμήμα του βουνού, το οποίο καταλήγει χαμηλά στα Αμπελάκια, κοιλάδα Τεμπών και χωριό Ομόλιο.

Τιμή: 35,00€ / άτομο.  

 

gallery_camera

 

 

 

Η τιμή περιλαμβάνει

 

Έμπειρους και εξειδικευμένους οδηγούς / συνοδούς για την κάθε δραστηριότητα.

Τον απαραίτητο εξοπλισμό ανά δραστηριότητα.

Μάθημα αρχαρίων πριν την δραστηριότητα.

Τοπικές μηχανοκίνητες μετακινήσεις εκτός ασφάλτου, όταν και όπου χρειάζονται.

Μεσημεριανό ή απογευματινό πικ-νικ στην διάρκεια η τέλος της δραστηριότητας.

Ζεστό ρόφημα και βουτήματα στην διάρκεια της δραστηριότητας.

Οι ανωτέρω τιμές δεν περιλαμβάνουν το ΦΠΑ.

Τιμές / Προσφορές

Οι ανωτέρω τιμές αφορούν μεμονωμένους και μικρές ομάδες εως 8-10 ατόμων. Για μεγαλύτερες η και πολύ μεγαλύτερες ομάδες, οι τιμές διαφοροποιούνται μειωτικά, κατόπιν προσωπικής συνεννόησης.

H τιμή ανά άτομο για την κάθε δραστηριότητα ισχύει εάν οι συμμετέχοντες είναι 4 και άνω άτομα. Έτσι εάν είστε παρέα τουλάχιστον 4 ατόμων και άνω, έχετε απόλυτη ευελιξία για υλοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας σε οποιονδήποτε χρόνο. Εάν είστε λιγότεροι των τεσσάρων, κλείνετε θέση σε ήδη προγραμματισμένη δραστηριότητα δημιουργώντας ομάδα με κάποιους άλλους. Εάν αυτό για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εφικτό και επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε την δραστηριότητα έστω και λιγότεροι των τεσσάρων, αυτό γίνεται, από την στιγμή που γίνεται αποδεκτή από τους συμμετέχοντες η καταβολή του ποσού του ελάχιστου των τεσσάρων ατόμων.

Για οικογένειες με τέσσερα παιδιά και άνω και κάτω των 14 ετών, το ένα παιδί δωρεάν.

Στο Rafting εάν είστε αμιγής ομάδα (παρέα) 8 ατόμων το ένα άτομο δωρεάν.