logoel
Δευτέρα Μάρτιος 19 , 2018
Font Size
   
  • Greek
  • English (United Kingdom)

Ορεινή Πεζοπορία Διαδρομές Ολύμπου

7. Στο μονοπάτι του Ενιπέα.

p3180031

Συνάντηση στο Λιτόχωρο Ολύμπου. Εδώ μιλάμε για την διάσχιση της κοιλάδας του Ενιπέα στον Όλυμπο. Για περιγραφή της κοιλάδας και της περιοχής γενικότερα, δείτε εδώ.

Από το Λιτόχωρο, μεταφορά με δικό σας μεταφορικό μέσον (άσφαλτος) στην τοποθεσία Πριόνια η στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, στα 1000μ περίπου, από όπου αρχίζει η διάσχιση προς τα κάτω έως τους Μύλους Λιτοχώρου στα 300μ. Ένα πρέπει για κάθε οπαδό μιας καλής πεζοπορικής διάσχισης. Ο τόπος μοναδικός, καταπράσινος, με τρεχούμενα νερά και μικρούς καταρράκτες, καλογραμμένο μονοπάτι και σημεία εκπληκτικής θέας. Οι συνοδοί μας θα σας ενημερώσουν για την μοναδική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χλωρίδα του βουνού! Είναι η καρδιά του Ολύμπου! Διάρκεια περπατήματος, 5,30’ με 6,00’ ώρες, μέτριο / απαιτητικό.

p41404722

Τιμή: 
25,00€ / άτομο, χωρίς σνακ (σάντουιτς) και ζεστό ρόφημα και βουτήματα.
30,00€ / άτομο, με σνακ (σάντουιτς) και ζεστό ρόφημα και βουτήματα.

 

gallery_camera

 

 

 

 

 

 

8. Πριόνια – Καταφύγιο Α' η “Σπήλιος Αγαπητός”.

p7290008 
Συνάντηση στο Λιτόχωρο ή απευθείας στα Πριόνια, γύρω στις 09:00. Ανάβαση από Πριόνια (1100μ) στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός, στα 2100 μ. Υπέροχη διαδρομή μέσα στο δάσος, με σημεία επιβλητικής θέας. Η διαδρομή θα εξελιχθεί με αρκετές στάσεις για ξεκούραση και ενημέρωση / ξενάγηση για την ιστορία του μυθικού μας βουνού, καθώς και την χλωρίδα, πανίδα και γενικότερη οικολογία της περιοχής. Η ανάβαση θα γίνει με χαλαρούς ρυθμούς, σε καλογραμμένο μονοπάτι, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να απολαύσουν την μοναδική ατμόσφαιρα του βουνού. Χωρίς ιδιαίτερες στάσεις, η ανάβαση διαρκεί 3 έως 3,30΄ώρες, με μέτριας δυσκολίας περπάτημα. Εμείς μπορεί να το κάνουμε μέχρι και 4,30΄ώρες με τις στάσεις και τις ξεναγήσεις.
 
p5240100
 
Άφιξη στο καταφύγιο γύρω στις 13:30 – 14:00. Ξεκούραση και φαγητό, καφέ ή αναψυκτικό, στην αυλή του καταφυγίου με συντροφιά την υπέροχη θέα των ψηλών κορυφών του Ολύμπου πάνω από τα κεφάλια μας και του Αιγαίου κάτω από τα πόδια μας.
Στις 16:00 περίπου, ετοιμαζόμαστε για την κατάβαση της επιστροφής μας στα Πριόνια, πλημμυρισμένοι από μοναδικές εντυπώσεις. Στις 18:00 περίπου πίσω στα Πριόνια, για οποιαδήποτε συνέχεια.
 
Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, με μεγάλη διάρκεια ημέρας, είναι δυνατόν να συνεχίσουμε και πιο πάνω από το καταφύγιο. Αυτό  μπορεί να σημαίνει μία βόλτα 200 η 300 μέτρα πιό ψηλά για περισσότερη θέα και ευρύτερη οπτική του βουνού, έως και ανάβαση σε κάποια από τις ψηλές κορυφές της Σκάλας η του Σκολιού, δεύτερης σε υψόμετρο μετά τον Μύτικα, στα 2911μ. Για μία τέτοια επιλογή, στις παραπάνω ώρες, προσθέστε άλλες 5 ώρες περπατήματος. Η επιλογή είναι πάντα δική σας.
 
p8080114 

Σημειώστε ότι οι αναφερόμενες ώρες είναι ενδεικτικές και μπορούν να μεταβληθούν σχετικά, σε σχέση με την εποχή και τις ανάγκες των συμμετεχόντων

Τιμή: 35,00€ / άτομο.
          45,00€ / άτομο, για ανάβαση μέχρι την κορυφή Σκάλα.

 

Για τα διήμερα ή τριήμερα προγράμματα  αναβάσεων στον 'Ολυμπο, δείτε εδώ.

 

gallery_camera

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η τιμή περιλαμβάνει

 

Έμπειρους και εξειδικευμένους οδηγούς / συνοδούς για την κάθε δραστηριότητα.

Τον απαραίτητο εξοπλισμό ανά δραστηριότητα.

Μάθημα αρχαρίων πριν την δραστηριότητα.

Τοπικές μηχανοκίνητες μετακινήσεις εκτός ασφάλτου, όταν και όπου χρειάζονται.

Μεσημεριανό ή απογευματινό πικ-νικ στην διάρκεια η τέλος της δραστηριότητας.

Ζεστό ρόφημα και βουτήματα στην διάρκεια της δραστηριότητας.

Οι ανωτέρω τιμές δεν περιλαμβάνουν το ΦΠΑ.

Τιμές / Προσφορές

Οι ανωτέρω τιμές αφορούν μεμονωμένους και μικρές ομάδες εως 8-10 ατόμων. Για μεγαλύτερες η και πολύ μεγαλύτερες ομάδες, οι τιμές διαφοροποιούνται μειωτικά, κατόπιν προσωπικής συνεννόησης.

H τιμή ανά άτομο για την κάθε δραστηριότητα ισχύει εάν οι συμμετέχοντες είναι 4 και άνω άτομα. Έτσι εάν είστε παρέα τουλάχιστον 4 ατόμων και άνω, έχετε απόλυτη ευελιξία για υλοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας σε οποιονδήποτε χρόνο. Εάν είστε λιγότεροι των τεσσάρων, κλείνετε θέση σε ήδη προγραμματισμένη δραστηριότητα δημιουργώντας ομάδα με κάποιους άλλους. Εάν αυτό για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εφικτό και επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε την δραστηριότητα έστω και λιγότεροι των τεσσάρων, αυτό γίνεται, από την στιγμή που γίνεται αποδεκτή από τους συμμετέχοντες η καταβολή του ποσού του ελάχιστου των τεσσάρων ατόμων.

Για οικογένειες με τέσσερα παιδιά και άνω και κάτω των 14 ετών, το ένα παιδί δωρεάν.

Στο Rafting εάν είστε αμιγής ομάδα (παρέα) 8 ατόμων το ένα άτομο δωρεάν.